torsdag 26 januari 2017

Indisk Kikärtscurry..

Det är precis vad vi ska äta till middag i morgon och den har jag förberett redan idag då den med fördel kan stå ett dygn i kylen.


Till det behövs:

Ca 400 g kokta kikärtor 
1 st hönsbuljongtärning (alt veg)
2 st vitlöksklyftor 
3 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 st kanelstång
1 msk gul curry

Gör så här:
Finhacka vitlöken i lite olja, tillsätt tomatpurén, curryn, vatten och buljong. Koka ihop, lägg i kanel och kikärtorna.

Låt småputtra i ca 15 min så att kanelstången hinner frigöra sin goda smak.

Om man vill så är det gott att smaksätta med lite nystött kardemumma, färsk koriander eller persilja.

Denna rätt kommer vi äta tillsammans med lite vitlöksyoghurt och ris.

Ett tips är att byta ut riset mot libabröd eller nanbröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar