fredag 5 februari 2016

Full fart Fredag..

Tog en rask promenad på 80 min och tankarna på allt jag vill göra snurrade runt för fullt.

Så nu har jag bakat lite gott som är sockerfritt, glutenfritt, laktosfritt, mjölkproteinfritt och äggfritt.




Inas recept med twist av mig.


50 g kokosolja 
1 burk jordnötssmör  (osötad)
1 tsk honung 
1/5 dl kakao

Smält ihop allt i  en gryta, häll upp i en mindre form kladd i bakplåtspapper.

Jag valde att grovmixa cashewnötter (saltade) som jag strödde över. Låt stå kallt tills det stelnat och skär sen i valfri storlek.



Jordnötsfudge.





Chokladbollar med nötter.


18-20 st dadlar
1/2-1 dl cashewnötter 
5 dl fiberhavregryn 
1/2 dl vatten
3 msk kakao 
1.5 dl kokosolja 

Mixa allt till en jämn smet i en matberedare. Forma små bollar och rulla i  kokos.


Man kan ju inte bara äta godsaker så jag tänkte att hamburgare skulle passa bra idag, när det är fredag och allt..




Hemgjorda burgare.


1 kg nötfärs
1 stor gul lök (riven)
2 vitlöksklyftor 
2 msk kalvfond 
Salt, peppar efter smak.

Blanda ihop allt, forma till burgare och stek dem i olja lr smör i stekpanna eller på en plåt i ugnen.


Ett tips... kavla ut färsen mellan två bakplåtspapper och ta ut burgarna på ett mått så blir de jämna och fina.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar