Så nu har jag bakat lite gott som är sockerfritt, glutenfritt, laktosfritt, mjölkproteinfritt och äggfritt.
Inas recept med twist av mig.
50 g kokosolja
1 burk jordnötssmör (osötad)
1 tsk honung
1/5 dl kakao
Smält ihop allt i en gryta, häll upp i en mindre form kladd i bakplåtspapper.
Jag valde att grovmixa cashewnötter (saltade) som jag strödde över. Låt stå kallt tills det stelnat och skär sen i valfri storlek.
Jordnötsfudge.
Chokladbollar med nötter.
18-20 st dadlar
1/2-1 dl cashewnötter
5 dl fiberhavregryn
1/2 dl vatten
3 msk kakao
1.5 dl kokosolja
Mixa allt till en jämn smet i en matberedare. Forma små bollar och rulla i kokos.
Man kan ju inte bara äta godsaker så jag tänkte att hamburgare skulle passa bra idag, när det är fredag och allt..
Hemgjorda burgare.
1 kg nötfärs
1 stor gul lök (riven)
2 vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
Salt, peppar efter smak.
Blanda ihop allt, forma till burgare och stek dem i olja lr smör i stekpanna eller på en plåt i ugnen.
Ett tips... kavla ut färsen mellan två bakplåtspapper och ta ut burgarna på ett mått så blir de jämna och fina.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar