Till 2 personer behövs:
2 plankor
2 laxfiléer
1/2 citron, Citronpeppar
1 gul lök
Ca 6 potatisar
2 msk riven ost
1 äggula
Ca 1 dl mjölk
Salt, peppar
Grön sparris
1 tomat
Kall sås:
2 dl creme fraiche 1-2 msk majonnäs
1/2 pressad citron + rivet skal
1 kruka hackad dill
1 riven vitlöksklyfta
Salt, peppar, aromat
Blanda ihop och låt stå kallt en stund.
Laxen stekte jag i ugnen med citronsaft, lite rivet skal och Citronpeppar.. La även med en gul lök som jag delat på hälften.
200 grader i 20 min.
Potatisen kokande jag i mindre bitar tills de blev mjuka. Sen pressade jag den i en skål och blandade i äggulan, ost, mjölk, salt och peppar. Sparrisen smörstekte jag i stekpannan.
Sen lägger du på som du själv vill på plankan.. 200 grader I ca 15 min.
Smaklig måltid!!!!
Medans jag förberedde lunchen så kom jag på något jag var tvungen att testa.
Gluten/socker/mjölkproteinfria muffins.
3 dl fiberhavregryn som jag mixade till mjöl i en matberedare.
2 dl dadlar
1 banan
1 dl vatten
3 ägg
1.5 msk kakao
1/2 msk kokosolja
Jag mixade allt tillsammans till en jämn smet. Fyllde 3/4 av muffinsformarna och gräddade på 180 grader i 12 min.
Vad dessa smakar har jag inte en blekaste aning om.. Ska snart låta någon stackare få vara försökskanin..hehe!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar