fredag 24 februari 2017

Baklust

Har bakat en klassisk Toscakaka nu på förmiddagen, den känns lite -80, -90-tal, men vad gör väl det när den är så god?!


Toscakakan:

100 g margarin 
3 st ägg
2 dl socker 
2.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver 

Toscasmet:
50 g margarin 
3/4 dl socker
100 g mandelspån 
1 msk mjöl 
2 msk grädde

Smält margarinet och låt det svalna, vispa ägg och socker, blanda i mjöl, bakpulver och margarinet.
Grädda på 175 g i ca 20 min.

Höj temperaturen på ugnen till 200 grader.

Smeten: Smält margarinet och blanda i resterande av ingredienserna och låt sjuda 2 min.

Bred ut smeten över den färdiga kakan och grädda ytterligare 10 min tills den fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar