måndag 16 maj 2016

Middagstips

Här kommer ett lite middagstips som är gott och går fort att göra.





Ugnsstekt falukorv.

Till detta använde jag mig av:

1/2 st falukorv 
2 st röda äpplen (av mosig sort)
1 st gul lök
Några skivor ost

2-3 dl matlagningsgrädde 
1/2 dl chilisås 
1/2 dl ketchp
Salt, svartpeppar och oregano.

Gör snitt i korven, med ca 1/2-1 cm mellanrum.
Lägg den i en ugnsfast form.
Ha ketchup och ev senap i snitten.
Lägg i varannan skivad lök och skivat äpple.
Täck korven med ost.

Hacka 1 äpple och 1/2 gul lök, lägg i en skål och blanda med grädde, chilisås, ketchup, kryddor och häll över i formen.

200 grader i ca 25 minuter. 

Servera med ris, pasta lr potatis. 
Och grönsaker såklart 😉. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar