600 g ryggbiff
2 gula lökar
2 vitlökar
1 L oxbuljong
500 g krossade tomater
2- 3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1/2 dl rött vin
5-7 potatisar
1 liten burk majs
Krydda med:
Paprikapulver
Spiskummin
Cayennepeppar
2 st lagerblad
Salt
I snabba drag, gör så här:
Skär köttet i små bitar, bryn tillsammans med lök, vitlök och kryddor. Koka upp buljong och häll i krossade tomater, tomatpuré, majs, kalvfond och vin. Lägg i köttblandningen, låt koka ca 1-1.5 h. Tärna potatisen, lägg i och låt sjuda tills den blir klar.
Servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraiche.
Detta ska jag bjuda svärmor Kate på imorgon när hon kommer på lunch.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar