lördag 18 mars 2017

Saffransrisotto & kyckling..

Vår lunch, ett middagstips till er.

Allt som behövs är:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta 
3 dl vitt vin  (torrt)
4 dl avorioris 
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar 
1 pkt saffran
1 dl riven lagrad ost 

Kycklingklubbor + kryddor.


Undertiden som kycklingen är i ugnen så tillagar man riset som behöver lite extra passning under tiden det kokar.


Koka upp vattnet, lös upp buljongen och låt stå..

Sen så fräser du lök och vitlök i lite olja tills det blir blankt, mjukt och lite genomskinligt.

Häll sedan på riset och hälften av vinet, låt koka på svag värme tills vätskan absorberar, var noga med att röra om med jämna mellanrum,  häll sedanpå resten av vinet och gör om proceduren.

Tillsätt saffran och gör om absorberingsproceduren med buljongen tills den tar slut.

Till sist innan servering så rör du ner osten och eventuellt färsk hackad persilja..

Den här rätten är jättegod även utan saffran.. gärna tillsammans med lite färska champinjoner och gröna ärtor i.

Ha en fin lördag allesammans, själv så ska jag tillbringa någon timme ute i trädgården i det fina vädret 🌞.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar