Här kommer ett litet mattips på en proteinrik kycklingrätt utan gluten eller laktos som jag slängde ihop för en stund sedan..
Jag använde mig av ingredienser som jag hittade i skåpen här hemma.
700 g kycklingfilé
1 bit vitkål
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
5 färska champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl creme fraiche (laktosfri)
1/2 dl soya
1 msk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 tsk ingefära, persilja + lite salt.
Skär kycklingen i bitar och bryn den i lite olja.
Strimla sedan vitkål, finriv vitlöken, hacka löken och blanda tillsammans med kycklingen.
Stek allt tills vitkålen "krympt ihop", häll över resterande av ingredienserna och låt småputtra i ca 20 min.
Till denna rätt så behövs inget ris eller nudlar då vitkålen får vara ett substitut.
Trevlig helg på er allihop där ute!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar